SuperLeague 14: Twenty Six Urk kampioen!

De veertiende speelronde van de SuperLeague is gespeeld. In die speelronde is de eerste kampioen bekendgeworden: Twenty Six Urk. De Nederlandse Darts Bond blikt terug.

Hoofdklasse
De spanning in de hoofdklasse is weer terug. Koploper Oranje Bar 1 ging namelijk in eigen huis verrassend onderuit tegen Bosgenoegen: 2-8. Nitro Darts Sneek, de nummer 2, won haar wedstrijd wel met 7-3 van H&S de Zwaantjes. Zij zijn de koploper genaderd tot vier punten. De nummer 3, DKE RW Repair, verloor met 9-1 van Pinkster Devils en zien Bosgenoegen en Fanatics Weert, die met 8-2 wonnen van Xtreme Sport Tilburg, passeren. De twee teams staan nu beide op 25 punten, terwijl DKE RW Repair nu samen met Pinkster Devils op 23 staat. In de kelder van de ranglijst troffen Team Prima Darts en Tapperij Teun Wapenveld elkaar. Team Prima Darts pakte de eerste punten van het seizoen! Ze wonnen met 7-3.

Overgangsklasse A
In de overgangsklasse A is het kampioenschap van Twenty Six Urk nu definitief! Ze wonnen zelf met 7-3 van Legend Reen Sneek, terwijl de nummer 2, Nitro Sportcafé Dokkum, met 7-3 onderuit ging tegen Café Kremer. Twenty Six Urk was dit seizoen onverslaanbaar. Na 14 wedstrijden hebben zij nog steeds geen puntverlies geleden. Ze zijn dan ook met recht de terechte kampioen.

In de kelder van de ranglijst heeft Toornsmit een belangrijke zege geboekt. Zij wonnen namelijk met 7-3 van de hekkensluiter Cleopatra Enschede. Concurrent Café op de Hoek verloor daarentegen van Osseldarts – DC Hobisports met 7-3, waardoor Toornsmit nu een gat heeft geslagen van 5 punten. Verder won Café de Dissel met 8-2 op bezoek bij Status Bar Veendam.

Overgangsklasse B
In de overgangsklasse B stond een kraker op het programma. Dart Team Venlo trad als koploper aan tegen achtervolger Hemeco – D’n Beer Rosmalen. Het verschil was twee punten. De overwinning werd uiteindelijk binnengesleept door het team uit Rosmalen, waardoor zij de nieuwe koploper zijn. In Venlo werd het 3-7.

Onderin de ranglijst zijn er geen punten gepakt. De hekkensluiter, Dorpsherberg No Fear, verloor met 6-4 van Oranjestad United en blijft op 3 punten. Eetcafé Modern werd met 9-1 verslagen door Café Kafé Doetinchem en blijft op 4 punten. EDC Team SuperLeague wist geen punten te pakken tegen Oranje Bar 2: 7-3. Zij hebben nog altijd 6 punten. Verder won Red Alert Bet Kolen op bezoek bij ‘t Haspeltje met 7-3.

Overgangsklasse C
In overgangsklasse C heeft koploper Taveerne verrassend puntverlies geleden. Tegen de hekkensluiter, Flora Bar, kwamen zij niet verder dan 5-5. Maar ook de nummer 2, Racketcentrum Terneuzen, won niet. Zij verloren van Agnes en Schier Barendrecht met 7-3. 8-eraf Amsterdam is daarom de grote winnaar van het weekend. Zij versloegen Sonny’s Darts met 9-1 en zijn de nieuwe nummer 2 met slechts twee punten achterstand op de koppositie.

Flora Bar pakte dus een punt, maar ook ‘t Pleintje Stampersgat deed dat. Zij speelden gelijk tegen Cafe de Schot 1. Verder wonnen Makkers van Marktzicht met 7-3 van Café de Stoof.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.