Hoe gaat de 4 Nations in zijn werk?

Hoe gaat de 4 Nations in zijn werk?

De derde editie van het 4 Nations Tournament komt eraan. Op 7 en 8 april gaan Duitsland, België, Luxemburg en Nederland de strijd met elkaar aan. Dit jaar wordt het toernooi georganiseerd door de NDB in Sevenum. Er komen per land in totaal 8 heren, 4 dames, 4 jongens en 2 meisjes in actie die ieder spelen voor de prijzen binnen hun eigen categorie.

Op zaterdag spelen de landen voor de overalltitels. Door middel van single- en koppelwedstrijden kunnen de landen punten verdienen. Elke speler speelt één singlewedstrijd en één koppelwedstrijd tegen een ander land. Iedere gewonnen leg in een singlepartij levert 1 punt op, in een koppelpartij levert iedere gewonnen leg 2 punten op. Het land met de meeste punten pakt de overalltitel in een categorie. De heren spelen in alle wedstrijden 9 legs, de dames en de jeugd 7.

Op zondag spelen alle spelers individueel in het singletoernooi. Die loting wordt bepaald aan de hand van de klassering in de individuele ranglijst van het teamtoernooi op zaterdag. Dit is een knock-outtoernooi.

Het speelschema wordt snel bekendgemaakt.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.